Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Η επίσκεψη του Γυμνασίου Καράτουλα στο σχολείο μας

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα ilianews.gr

Ανταποδίδοντας την ανάλογη επίσκεψη του 3ου Λυκείου Τριπόλεως στο Καράτουλα προ καιρού, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Καράτουλα επισκέφθηκαν τον χώρο του 3ου Λυκείου στην Τρίπολη, με στόχο να συσφίξουν τις μεταξύ τους σχέσεις.


Η επίσκεψη, που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος e-twinning, συνδυάστηκε με την παρουσίαση επιστημονικού έργου από τα δυό Σχολεία ενώπιον της εκπαιδευτικής και της μαθητικής κοινότητας των Σχολείων στο Κλειστό Γυμναστήριο του 3ου Λυκείου. Το 3οΛύκειο και το Γυμνάσιο Καράτουλα υλοποιούν την τελευταία διετία ένα e-twinning πρόγραμμα με θέμα «Τα μαθηματικά μέσα από την λογοτεχνία».


Τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Σχολείου υποδέχθηκαν οι Καθηγητές του Λυκείου με επικεφαλής την Διευθύντρια κ. Χαρίκλεια Κουλούρη, που τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη. Στον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου του Σχολείου οι μαθήτριες του Γυμνασίου Καράτουλα παρουσίασαν ένα δρώμενο με θέμα τα Μαθηματικά στην ζωή μας και την κατανόηση τους για την Εκπαίδευση και την ανθρώπινη ζωή, ενώ ο Μαθηματικός του Γυμνασίου Καράτουλα κ. Χρήστος Ζαφειρόπουλος μετέφερε τους χαιρετισμούς του Συλλόγου Καθηγητών του Γυμνασίου Καράτουλα και πρόβαλε ένα οπτικοακουστικό πρόγραμμα για την σημασία του Πυθαγορείου Θεωρήματος και την επέκταση της εφαρμογής του σε πολλά πεδία.


Από την μεριά του 3ου Λυκείου, ο Μαθηματικός κ. Γεώργιος Παπακώστας παρουσίασε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ένα ενδιαφέρον και πρωτότυπο θέμα με τίτλο «Η Ελληνική Γλώσσα και η σχέση της με τα Μαθηματικά», που έδειχνε την σύνδεση της μαθηματικής γλώσσας με την βάση των ελληνικών λέξεων, μέσα από πλήθος παραδειγμάτων. Τους μαθητές από την Ηλεία συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί Χρήστος Ζαφειρόπουλος, Γεώργιος Κουρκούτας, Χαράλαμπος Σοφιανός και Ευαγγελία Μαντά.

Ο Σύλλογος Καθηγητών του 3ου Λυκείου προσέφερε σε όλους τους μαθητές τοπικά γλυκίσματα, ενώ οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις του Σχολικού συγκροτήματος(που φιλοξενεί και το 3ο Γυμνάσιο Τριπόλεως). Μετά την Τρίπολη η επίσκεψη συνεχίστηκε στην Βυτίνα, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί περπάτησαν στα σοκάκια της γραφικής κωμόπολης της Γορτυνίας και επισκέφθηκαν τα αξιοθέατα της.


DSCN0498
DSCN0506
DSCN0533
http://myilianews.gr/ileia-enimerosi-eidiseis-nea/24142-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-3%CE%BF-%CE%BB%CF%8D%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CF%89%CF%82.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου